Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ «ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΙΜΙΩΝ»


4 χρόνια συμπληρώθηκαν από την υποβολή αιτήματος (αρ. πρωτ. Αίτησης στο Δήμο Νέας Σμύρνης 5/13-1-2010, έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου στο δήμο 2256/19-1-2010) της δημοτικής επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Νέας Σμύρνης για τη μετονομασία της πλατείας Σταδίου σε Πλατεία Ηρώων Ιμίων Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου, Έκτορος Γιαλοψού.

Η Δημοτική Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ και ΝΕ.Ο.Σ. Νέας Σμύρνης, είχε διοργανώσει το Σάββατο 29/1/2011 το μεσημέρι στο πάρκο της Πλατείας Σταδίου στη Νέα Σμύρνη συμβολική επετειακή δράση για τους 3 νεκρούς στρατιώτες των Ιμίων, επαναφέροντας έτσι την πρότασή τους προς το Δήμο Ν. Σμύρνης για μετονομασία του πάρκου και ανέγερση μνημείου.

Νεολαίοι μέλη της δημοτικής επιτροπής, κατέθεσαν στεφάνι στο σημείο το οποίο έχουν προτείνει στο Δήμο για την ανέγερση μνημείου καθώς και για μετονομασία του πάρκου σε "Πάρκο Ηρώων Ιμίων" με ελληνικές σημαίες αλλά και με ένα αυτοσχέδιο μνημείο με κεντρικό σύνθημα "Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ", δήλωσαν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο την υπενθύμισή τους στο Δήμαρχο, ως προς το αίτημα αλλά, κυρίως, τίμησαν τους τρεις ήρωες των Ιμίων.

Άλλωστε όπως έγγραφε το αυτοσχέδιο μνημείο "ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του στεφάνου που οι ίδιοι οι παρευρισκόμενοι έφτιαξαν από δάφνες και λευκά γαρύφαλλα (συμβολίζοντας την τιμή αλλά και την αγνότητα) υπό το άκουσμα του εθνικού ύμνου και τραγουδιών της Εθνικής Αντίστασης."

Από τότε κάθε χρόνο υπενθυμίζουν στο Δήμο της Νέας Σμύρνης το αίτημά τους.

Έτσι ακόμη μια φορά απευθυνόμενοι στο Δήμο της Νέας Σμύρνης τους λένε:

Στις 31 Ιανουαρίου 1996 ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός έχασαν την ζωή τους στο καθήκον, για την υπεράσπιση της Πατρίδος μας.

Αξίες, ιδανικά, πατρίδα, ελευθερία, Σημαία, Σταυρός, λέξεις Ελληνικές, έννοιες που βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο και βάλλονται ποικιλοτρόπως στις μέρες μας. Η θυσία των παλικαριών δεν πρέπει να ξεχαστεί. Δεν ξεχνάμε τι έγινε στα Ίμια. Οι λέξεις ποτέ δεν θα φτάσουν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς. Τιμή στους ήρωες!

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 18 χρόνων είναι καθήκον του Δήμου μας, να δείξει ότι θυμάται και τιμά την Ελληνική νεολαία, να προβεί σε μια πράξη τιμής και μνήμης. Αποτείνουμε το πάρκο, που βρίσκεται και περικλείεται από της οδούς Κολωνίας, Μυριοφύτου, Σηλυβρίας, Σταδίου να ονομαστεί σε πλατεία Σταδίου σε Πλατεία Ηρώων Ιμίων Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου, Έκτορος Γιαλοψού και να εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης αγάλματος στο χώρο, όπου θα θυμίζει σε όλους μας τις διαχρονικές αξίες και ιδανικά.

Από την  Νομαρχιακή Επιτροπή Β6 Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. καλούμε τον Δήμο της Νέας Σμύρνης να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ονομασία του ανωτέρω πάρκου σε Πλατεία Ηρώων Ιμίων, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου, Έκτορος Γιαλοψού.

 

Για το Δ.Σ. της Ν.Ε. Β6 Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.
Φώτης Πεχλιβανίδης
Πρόεδρος
Ν.Ε. Β6 Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου